Officiële ‘go’ voor sporten voor volwassenen

Eindelijk is het zover, de contactsporten zoals judo, bokspaaltraining & kickboksen mogen weer binnen plaatsvinden. Bij uitzondering is de 1,5 meter afstand niet van toepassing tijdens deze lessen (dit geldt ook voor volwassenen). Buiten de lessen is de 1,5 meter afstand nog wel overal van toepassing en douchen en omkleden mag nog niet bij de sportclub.

Dat gezegd hebbende ben ik blij jullie weer binnen te mogen verwelkomen, aangezien de Nederlandse zomer niet altijd droog blijkt te zijn. Al enige tijd zijn we enthousiast van start gegaan met de sportlessen voor kinderen, het wordt tijd dat nu ook de volwassenen hun spieren weer aan het werk zetten!

Nog geen lid? Dit is jouw kans om er een fitte zomer van te maken en meld je aan voor een gratis proefles!

Verklaring van het RIVM

“Wanneer mag tijdens het sporten nou precies de 1,5 meter losgelaten worden? In principe geldt de 1,5 meter afstand ook voor volwassen sporters. Alleen wanneer dit de normale sportbeoefening in de weg staat, kan tijdelijk de 1,5 meter afstand losgelaten worden. Dit geldt bijvoorbeeld voor sporten als judo, maar ook voor voetbal of hockey. Voor sporten waarvoor de 1,5 meter afstand geen belemmering is, blijft de maatregel van kracht. Dit geldt ook voor alle activiteiten buiten het normale spelcontact om, zoals de warming-up, de teambespreking of de nazit in de kantine.” Bron: RIVM

Geef een antwoord

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd.